Her i NorCal vokser spiselige grønne ting hele året, og du kan velge om du er enda en halvanstendig forager. Dette er ikke tilfelle i resten av landet, hvor selve vinteren stenger ting ned. Heldigvis er det en europeisk ugress kalt krøllete dock, eller dock plante, som er like gjennomgripende som det er vedvarende. Så snart du får en whiff av våren, vil du begynne å se dock.

Docks er i rumex familien, og er relatert til rabarbra og sorrel og oxalis. (Merk at burdock er en annen plante helt.) Hvis du noen gang har spist noen av disse grønnsakene, vet du at de er tangy fra oksalsyre i dem; rabarbrablader har så mye av dette at de er giftige.

Tenk på dock som kjærlighet barn av spinat og rabarbra eller sorrel (R. acetosa), og du får en god ide om smaken av denne spiselige villgrønn.

Så hvordan å gå om foraging krøllete dock? Start med å vite at det er en rekke varierte arter, noen innfødte og noen invasive. Her i Vesten har vi Rumex occidentalis, eller Western dock anlegget.
Der jeg bor er det faktisk mer vanlig enn krøllete dock, og det smaker lignende. Andre deler av landet har sine egne innfødte brygger, men foreneren er krøllete dock, R. crispus.

Se etter krøllete dokk på avfallssteder og forstyrret jord. Kanter av ting. Det liker byggeplasser, brakkfelt, steder tygget opp av kjøretøydekk, veikanter – med andre ord, mange steder som ikke akkurat er ideelle for foraging, fordi planter som vokser på kompromitterte steder kan noen ganger inneholde tungmetaller i dem, eller kan bare ha blitt sprayet med plantevernmiddel.

Vi kunne ikke finne deg fort nok!

De innfødte kaiene har en tendens til å like å leve i nærheten av bekker og i åpne skoger, og noen ganger finner du krøllete dock der også. Mine flekker er for det meste i forsømte hjørner av lokale parker, vekk fra det velstelte gresset og plantevernmidler de plenene sannsynligvis inneholder. Det er også strandbrygger (R. maritima) samt ørkenbrygge, men jeg finner ørkendokken (R. hymenosepalus) å være veldig, veldig bitter.

Alle dokker vokser som en rosett av blader rundt en sentral krone på jordnivå. De har alle brede, enkle blader også. Western dock er en veldig vanlig-Jane plante, men når du ser det, er det vanskelig å gå galt:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.