Det er vill fennikel frø tid her i NorCal. Vi har vill fennikel overalt her, og nå er tiden – før de første virkelige regner – for å samle frøene, som har tørket pent. Foraging for fennikelfrø er ikke rakettvitenskap, men det er noen tips jeg kan tilby for å gjøre det mer produktivt.

Først vet at vill fennikel og hage fennikel er en og samme plante, Foeniculum vulgare. Det er en europeisk innvandrer, som antas å ha blitt brakt hit av italienere. Mange stater har merket denne nydelige, anisduftende planten en skadelig ugress; En av mine venner, en biolog ved navn Charlie, var en gang ansatt for å drepe noen fennikel han så på Catalina Island. Det er nok å si at det er greit å velge så mye av denne planten som du vil.

Wild (virkelig feral) fennikel skiller seg fra hage fennikel ved at det sjelden setter en pære og har mindre frø enn den tamme variasjonen. Begge er stauder ned til sone 6 (vinter lows ned til -10 ° F) og muligens ned i sone 5, hvor vinter temps faller helt til -20 ° F. Tøffe planter. Fennikel er urteaktig, noe som betyr at den «dør» hvert år og vokser om våren; Det er faktisk ikke dødt, roten er helt fin.

Ifølge USDA vokser vill fennikel over hele Amerika, med unntak av Intermountain West, Oklahoma (merkelig), Vermont og New Hampshire, Indiana, Arkansas og Mississippi. Det vokser også angivelig i British Columbia, Ontario og Quebec, selv om jeg aldri har sett det der. Ærlig talt, men jeg har aldri sett vill fennikel noe annet sted enn California og Pacific Northwest.
Jeg har skrevet om foraging for fennikel før, men ikke om å samle frøene. Slik gjør jeg det:

Vent til minst august, og september er bedre. Frøene tar lang tid å modnes, men du vil få dem før fuglene gjør det. Fugler, spesielt små warblers, elsker å spise fennikelfrø. Når tiden er inne, ta en papirpose og litt saks. Gå ut og finn fennikel.

Fennikel liker å leve i kolonier, så det vil bli samlet opp. På frø-samling scenen fennikel vil være høyere enn de fleste menn, vanligvis opp til syv fot høy. Husk at det kan vokse nær hemlock, som tilfeldigvis er en av de mest giftige plantene i Nord-Amerika. Fennikel har ferny blader hvor hemlock har en tendens til å ha blader litt mer som en gulrot. Hemlock er til venstre, fennikel til høyre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.