Jeg har en spesiell kjærlighet til vårens tonic greener. Løvetann selvfølgelig, men også deres fettere, stikkende salat, kattens øre og ville chicories. Alle er behagelig bitter, en oppkvikkende kontrapunkt til søte greener som miner salat, eller terte greener som krøllete dock, eller skarpe greener som ville reddiker og sennep. Jeg kan høre deg: Bitter? Hvorfor skulle noen ønske å spise bitter mat? Gå med meg et øyeblikk.

Du er ikke gal etter din bekymring. Bitter er normalt en biologisk alarm, en indikator på at planten i munnen din ikke er egnet til å spise. Men det er bittert og det er bittert. Chow ned på noe i artemesia klanen – denne inkluderer malurt, av absinthe berømmelse – og du vil vite virkelig bitter. Som i alle ting, timing er nøkkelen.

Du ønsker å være foraging for ville greener tidlig på våren, før dagene blir mye varmere enn for eksempel 80 ° F, når greenene på disse plantene er fortsatt unge, friske og fine å spise. Når været varmer, blir de alle utrolig bittere. Hvert år får jeg en fra noen som forteller meg at jeg er full av det fordi jeg snakker om å spise løvetann mye. «Vel, jeg prøvde dem,» begynner bokstavene alltid. «Og de var så bitre at jeg spyttet dem ut! Hvordan kan du be folk om å spise sånne ting!» Vanligvis kommer disse notatene i juli eller august. Husk folkens, til alle ting en sesong. Dette er tiden.

De fleste har noen anelse om hvordan disse greenene alle smaker. Hvis du ikke gjør det, kan du få lignende greener i supermarkedet. Prøv cikoria, escarole, frisee – og ja, folk dyrker løvetann nå også.

Hvordan spiser du dem? Kokt, for det meste, som chard eller kale. Bitre greener som fett og løk. Bacon, olivenolje, smør, revet ost. Løk, hvitløk og chiles hvis du liker dem. En sprut av sitrus eller eddik rett på slutten fullfører den. De liker også tomater mye. Spis dem som jeg gjorde på bildet ovenfor, kanskje med litt pasta eller crusty brød, og du vil se.

Så. Hvordan finne og identifisere dem?

Først, gå utenfor huset ditt og se deg rundt. Sjansener er du har disse plantene på din eiendom. Alle som forstyrret bakken, noe som betyr steder hvor jorda har blitt tygget opp nylig. Veikanter, kanter av landskapsarbeid, byggeplasser, snack dab i hagen din.

Når du ser etter disse plantene, må du være sikker på å se opp for potensielt kompromitterte områder: Veikanter og stikanter sprøytes ofte med plantevernmidler, og ledige tomter kan noen ganger være på den måten fordi de er på giftig jord. Et gammelt hus er sannsynligvis fint, en gammel renseributikk definitivt ikke. Jeg velger min rundt hagen min og på kantene av hagen min; Jeg bruker ikke plantevernmidler, så jeg er trygg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.