I denne episoden av Hunt Gather Talk ønsket jeg å utvide på noe jeg rørte ved i en tidligere episode, da jeg snakket om viktigheten av røye i meksikansk matlaging. Så jeg hentet inn min venn, chef Patricio Wise, som er fra Monterrey, Mexico, for å snakke om ikke bare meksikansk mat, men hvordan noen går om å lære et nytt kjøkken.

Patricio eier en restaurant her i Sacramento-området som heter Nixtaco, og det er en taqueria som du aldri har sett. Alle hjemmelagde tortillas, oppskrifter og ingredienser du nesten aldri ser i en amerikansk taqueria, og mye håndverksøl fra lokale bryggere. Før dette drev han en restaurant i Mexico og er, som meg, en student av meksikansk mat.

Så hvis du vil ha en introduksjon til meksikansk matlaging utover chimichangas og burritos, gi oss en lytte!

Her er noen lenker for mer informasjon om denne ukens episode:

Vi nevner mange retter i episoden, og jeg har oppskrifter her på Hunter Angler Gardener Cook for mange av dem. For det første, her er min vilt barbacoa oppskrift, og braising delen av denne oppskriften er noe av en mester oppskrift for braising noe kjøtt på en meksikansk måte.
Vi snakker også om cochinita pibil fra Yucatan, som jeg laget med javelina (eller villsvin), og en annen Yucatecan rett kalt chocolomo, som er en lapskaus av vilt eller biff eller noe annet mørkt kjøtt – dette er en med en alvorlig smak av røye i den.
Prøv å lage salsa verde for en annen smak.
Til slutt, Patricio og jeg berører meksikanske mole sauser. Jeg har en oppskrift på en av Oaxacan syv mol, mole chichilo, laget med vilt.
Hvis du ønsker å få noen av de fantastiske vill chiltepin chiles vi snakker om, kan du kjøpe tørket chiltepin chiles online. Jeg har også en oppskrift på chiltepin varm saus, som du kan lage med noen liten, varm chile.
Vi nevner noen viktige bøker du kanskje vil få hvis du ønsker å komme inn i meksikansk matlaging. Vi anbefaler autentisk meksikansk: Regional matlaging fra hjertet av Mexico av Rick Bayless, The Essential Cuisines of Mexico av Diana Kennedy, og Yucatán: Oppskrifter fra en kulinarisk ekspedisjon av David Sterling.
Nyt denne ukens podcast, og som alltid, hvis du liker det, vennligst abonner og legg igjen en anmeldelse. Det hjelper meg mye. takk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.