I denne episoden av Hunt Gather Talk snakker jeg om speiding. Jepp, speiding for villvilt, for steder å fiske, eller til forage planter, sjødyr eller sopp.

Det handler om stedet. Jeg har mine flekker, du (forhåpentligvis) har din. Hvordan fikk vi tak i dem? Ved å sette inn miles – på våre støvler, i lastebilen og i båten. Når du jakter eller fisker med en guide, er en del av det du betaler for tilgang til den guidens sted. Og, med mindre du ønsker å stole på ren dum flaks, speiding er det som gjør noen jakt, fiske eller foraging tur vellykket.

Nå er det på tide å begynne å finne plassene dine. Egentlig var den beste tiden i går, men i dag må gjøre.

Jeg snakker også om den viktige rollen «flekker» som valuta i villmatverdenen: Hvis du har et sted for noe, og jeg har et sted for noe annet, er vårt forhold som medjegere, sportsfiskere og foragers langt sunnere enn om en av oss alltid spør, aldri tilbyr.
I podkasten snakker jeg om hvordan jeg skal speide, hva jeg skal se etter og om hva jeg har speidet etter her i NorCal de siste ukene.

Først og fremst sopp. Både amanita velosa og våre vestlige brenne morels er ute akkurat nå. Slik identifiserer du velosaene, og hvordan du kan finne morels i Vesten.
Når du speider i åser eller fjell, trenger du en høydemåler. Dette er den jeg bruker, og det har aldri sviktet meg.
Jeg er også i ferd med å samle furu pollen og de nye, voksende tips av gran og grantrær. Her er hva jeg gjør med de ulike «gaver av furu.»
Vill ingefær har kommet opp her i Vesten. Mange synes det er giftig, men det er det ikke – i hvert fall i metoder og mengder vi vanligvis bruker som foragers. Her er min forskning på emnet.
Ett tips: Ta med en hagle når du er foraging i tyrkia sesongen. Du vet aldri når en velsmakende jake eller sluke kan dukke opp …
Nyt denne ukens podcast, og som alltid, hvis du liker det, vennligst abonner og legg igjen en anmeldelse. Det hjelper meg mye. takk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.