Det er en fantastisk ting at noe så enkelt, så sparsommelig, kan være så tilfredsstillende. Disse ricotta-spinat dumplings er litt mer enn foreldet brød, litt ost, et egg og hva grønne ting du tilfeldigvis har på kjøkkenet, hagen din eller hagen din.

Kalt strangolapreti – preste kvelere – denne oppskriften er fra langt nord i Italia, Alto Adige, nær Sveits og Østerrike, hvor de to kulturene visker ut. Hvordan, nøyaktig, de fikk navnet sitt er et mysterium, men den vanligste historien er at en klumpete prest pålagt seg selv på en familie, spise dumpling etter dumpling etter dumpling før, vel, han kvalte og døde.

De fleste deler av Italia har noe de kaller preste kvelere i sin lokale dialekt, og de er alle forskjellige former; tilsynelatende er fortellingen om den klumpete presten universell; Det er en utmerket diskusjon om dette i Oretta Zanini da Vitas utmerkede bok, Encyclopedia of Pasta.

Min faktiske oppskrift er en tilpasning av en jeg fant i en annen utmerket bok, skrevet av chef Jenn Louis of Portland, kalt Pasta by Hand: A Collection of Italy’s Regional Hand-Shaped Pasta. Hun bruker spinat, men noen grønne grønne som ikke er til tøff vil fungere.

I kjølig vær er alternativene dine mange: Spinat, nepe eller betegreener, arugula, løvetann, brennesler, chard og sennepsgreener er bare de som kommer til hjernen. I varmt vær, gå for amaranth greener, lam kvartaler, orache, noen av de kjølige været greener som fortsatt er i god form, eller du kan bruke det jeg gjør, New Zealand spinat.

Uansett hva du bruker, vil disse dumplings imponere. Billig, fylling, velsmakende. Jeg liker dem servert med årets første hvitløk og litt godt smør eller andefett… eller, hvis du har det, kylling schmaltz.

Men lek med det. Saus dette som du vil, og hvis du liker dem, ta deg tid til å huske oppskriften – ganske mye hvor du er, vil du være i stand til å finne disse ingrediensene, så det er en flott oppskrift å ha i baklommen når du er i hjorteleir eller på veien.

Kok greenene i salt vann til de er ømme. Dette vil variere fra et minutt for delikate ting som spinat eller persille, til kanskje 4 minutter for New Zealand spinat eller chard. Ikke kok noe i mer enn ca 7 minutter, eller greenene vil miste sin vakre grønne farge. Stup greenene i en stor bolle med isvann for å sjokkere dem. Fjern og klem greenene til de bare er fuktige. Hakk veldig fint og sett i en bolle.
I mellomtiden suge brødkuber i melken til de mykner. Når brødet er mykt, mos det i en pasta med dine (veldig rene) hender slik at ingen store biter gjenstår. Legg dette til bollen med greenene.
Tilsett alle de gjenværende dumpling ingrediensene unntatt melet. Tilsett halvparten av melet nå, og bland alt godt. Prøv å danne blandingen i baller omtrent på størrelse med en valnøtt. Hvis de holder godt sammen, er du klar til å gå. Hvis du er usikker, legg til resten av melet.
Form deigen i baller, og rull hver ball i litt mel. Slipp dumplings i vannet du kokte greenene i og koker dem til de flyter, så ca 1 minutt mer, ca 5 eller 6 minutter. Gjør dette i to grupper, så du ikke fyller potten. Fjern til en tallerken for øyeblikket.
For å fullføre, varme smøret i en stor sauté panne og kok hvitløk skiver forsiktig til de bare knapt brun på kantene, ca 1 minutt. Tilsett dumplings og rist pannen for å rulle dem rundt i varmt smør og hvitløk. Når de er pent belagt, server med en klemme sitron.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.