Mens jeg alltid er på utkikk etter gode nettle oppskrifter, jeg fortsetter å komme tilbake til nettle pasta. Jeg gjorde først denne ganske grønne pastaen i 2010, og det har blitt en av mine favorittretter for tidlig på våren.

Denne spesielle nettle pasta kalles strettine. Det er en vårfavoritt i Emilia Romagna, som ligger nord for Roma og ligger i jordbrukslandet på halvøya; Det er her du får den fantastiske parmigianoosten og bolognesesausen vi alle elsker.

Strettine er en flat, smal pasta beriket med egg og hakkede brennesle – unge brennesler er lastet med vitaminer og fungerer som en vårtonisk etter å ha spist så mye tung mat hele vinteren. Spinat er en god erstatning.

For å gjøre det, må du koke neslene i salt vann i et minutt eller to, og deretter sjokk i isvann. Du deretter hogge eller mose brenneslene for å innlemme i pasta. Det er viktig å hogge kokte brennesler veldig bra, eller du vil få stripete biter i nudler.

Eller enda bedre, bland de hakkede nettlene med litt vann og puré i en blender eller matprosessor. Strettine tørr ganske bra, slik at du kan gjøre dem en dag fremover – ikke prøv å lagre for lenge, skjønt, eller de vil bli sprø og bryte. Spis innen få dager.

[adrotate banner= «16»
Hva du skal servere nettle pasta med?

Lag nok til å gjøre to måltider: Først med bare god fersk smør og parmigianoost, og deretter med en sugo eller ragu av «hvitt kjøtt», som betyr kylling, fasan, kanin, vaktel, kalkun, etc. Den beste ragu oppskriften jeg kan tenke på er en med kanin eller kylling jeg kaller Winter Into Spring.
Avhengig av hvor gamle nettlene dine er, trenger du to eller tre store tang-fulls av friske brennesler for å få 4 gram. Jeg sier tang-fulls fordi du ikke ønsker å plukke opp friske brennesler, som de vil stikke deg. Dermed navnet. Få en stor gryte med vann koking og tilsett en håndfull salt. Ta tak i neslene med tang og legg dem i kokende vann. Rør rundt og kok i 1 til 3 minutter, avhengig av hvor gamle de er. Fisk dem ut med en skimmer eller tang og dump dem umiddelbart i en stor bolle med isvann i den. Når de er kule, legg dem i et dørslag for å spenne.
Fjern eventuelle tykke stengler. Hakk neslene omtrent. Mos neslene med litt vann i en blender. Når du er ferdig, legg litt vann i bollen på blenderen for å rense den ut, men lagre vannet – du trenger kanskje dette «nettle vann» hvis deigen ikke er fuktig nok.
Legg melet i en stor bolle og lag en brønn i midten. Tilsett neslepuréen og bland den gradvis i melet til du får en shaggy masse. Hvis det er for stiv, legg til litt av nettlevannet. Begynn å brette deigen over seg selv til den kommer sammen, og begynn deretter å elte. Dette er en middels styrke deig, så du må kna i 5 til 8 minutter.
Dekk deigen med en tynn film av olivenolje og pakk inn plast. La den sitte i en time.
Klipp av et stykke deig og rull den ut i en pastamaskin. Hvor tykk? Ditt valg. Men den tradisjonelle bredden for strettine er relativt tykk, omtrent litt mindre enn 1/8 tommer. Dette tilsvarer nr.
Når du har ditt ark med pasta, kan du kutte det med de brede tinnene på pastakutteren. Det er lett, men de virkelige nudler er litt smalere. For å håndkutte nudler, sørg for at arket er smidig og kult, ikke klebrig. Hvis det er klebrig, støv med litt mel og glatt det over overflaten med hånden. Rull deigarket løst opp slik at skivene du er i ferd med å lage lang pasta. Ved hjelp av en skarp (det må være skarp, eller du vil være i trøbbel!) kokkens kniv, cleaver eller andre store blad, skjære løs rull med intervaller et sted mellom 1/8 og 1/4 inches. Legg pastaen på disken eller brettet med litt mel støvet på dem. Gjenta med resten av deigen.
Etter hver lille batch, plukke opp den forrige som hadde tørket og gi den en liten vri, noe som gjør det til en løs rede. Dette gir enklere oppbevaring. Strettinen vil sitte slik i opptil en dag. Kok i mye salt vann til de flyter, og deretter i et minutt eller to.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.