Nettles er en tradisjonell vårmat uansett hvor de vokser. Det er en grunn til dette. Til tross for deres grusomme stingers, stikkende brennesle er utrolig høy i vitamin C, D, jern, kalium, mangan, og kalsium. Brennesler er uvanlig høy i protein for en grønn plante, og er vanligvis ganske vanlig i kjølig, vått vær.

Mange, mange kulturer blir til brennesle for å bryte de ernæringsmessige privationene om vinteren, når få grønne ting er tilgjengelige. Dette er hva som skjedde i Italias alpine regioner, blant andre steder.

Denne oppskriften er en mashup av to tradisjonelle italienske nettle pastaer. Pastaen i seg selv er en nettle pasta, som når den kuttes i linguini-lignende tråder kalles strettine. Fyllingen er fra lengst nord i Italia, Alto Adige og Trentino. Det er overraskende som en irsk colcannon: potetmos med hakket brennesle – pluss en sunn bit av mascarpone ost for å gjøre det italiensk.

Steg for steg instruksjoner om å lage nettle pasta er her. Slik lager du ravioliene selv.

NETTLE RAVIOLI I NETTLE PASTA
Dette er litt av et prosjekt. Selv om det ikke tar så lang tid, krever prosessen med å lage pastaen og deretter ravioli et par timer – for mye for en ukekveld.

Men når du lager dem, kan du fryse ravioli for senere i uken. For å gjøre dette riktig, ordne den ferdige, ukokte ravioli på et bakeplate som har blitt støvet med semolina eller maismel. Sett bakeplaten i fryseren. Når ravioli har frosset fast, ca 2 timer, kan du flytte dem til en frysepose og lagre på den måten. De vil holde i ca 2 måneder; etter det blir de sprø.

Server disse ravioli med enkel, høy kvalitet smør, frisk malt svart pepper og litt revet tørr ost. En Tocai Friulano eller annen stor hvitvin ville være et ideelt akkompagnement.

Gjør 35 til 40 ravioli

Prep Tid: 3 timer

Koketid: 10 minutter

1 batch stikkende nettle pasta (se nedenfor)
2 kokt Yukon Gold eller andre voksaktige poteter, ca 8 gram
4 gram mascarpone
4 gram blanched stikkende brennesle, om en kopp
Salt og pepper

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.