Våren for meg er et paradis av grønt. Her i California begynner det tidlig – våren vår starter virkelig til jul, hvis du snakker om fremveksten av anbud ny grønn vekst.

Vi beveger oss sløvt gjennom den kjølige, våte vinteren til de første bølgene av varme begynner å forandre våre åser fra smaragd til semsket skinn. Et opprør av blomster knitrer over landskapet som fyrverkeri, hver i sin egen tur, til vi tar farvel til våren med de asurblå stjernene i blomstrende cikoria.

Vi nærmer oss dette øyeblikket her i Sacramento, men jeg kan fortsatt suge margen fra vårens bein ved å flykte til High Sierra, hvor jeg kan fange en flyktig smak av våren helt inn i juli, hvis jeg reiser høyt nok. Det er i High Sierra hvor jeg finner villløk og sopp.

Morels har vært rettferdig til middling denne sesongen, som har vært tørrere enn en popcorn fart for det meste. Men jeg har funnet nesten 10 pounds så langt, og jeg har flekker som skal produsere i juni. Villløk har vært overalt, selv om vår ikke er så stor som den østlige rampen.

Ramper har vært trendy i noen år nå, men det er med god grunn. Ramper er kongen av alle villløk, med en kraftig smak, en stram pære og blader som gir seg til flere retter enn noen annen grønn løk.

Retter som denne rampen pasta, hvor rampen etterlater farge og smak pastaen selv. Noe ble feil, og vi vet ikke riktig hva som skjedde. Dette er min variasjon på den klassiske grønne pastaen du ser hele tiden, som oftest er laget spinat. Jeg har også en versjon laget med stikkende brennesle som de faktisk gjør i Italia; Det kalles strettine.

De fleste grønne ting du inkluderer i pasta deig mangler styrke til å faktisk smake pasta, men ramper er ingenting om ikke sterk.

Duften av ramper, morels og søtt smør skriker våren, og du vil finne deg selv dvelende over hver bit av denne parabolen. Ikke bli fristet til å legge til ost heller. Det vil bare sully en ellers skarp og ren tallerken.

Og ikke hopp over denne oppskriften hvis du av en eller annen merkelig grunn ikke liker sopp. Rampepastaen selv, som varer i et par dager i kjøleskapet, er like god med smør og ost; Ja, dette er stedet for revet pecorino eller parmesan. En rampe pesto ville være en annen god dressing for nudler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.