Tidlig på våren er vill rapini sesong i Nord-California. Store felt av kanarigul vill sennep, eller dappled hvit og lavendel av ville reddiker, lyser opp våre liv som våre dager blir varmere og lyset dveler lenger. Ja, dette er, for de fleste, ugress.

Ikke for meg. For meg er de en av de mest rike avlingene i året – bare for å nyte dem, må du fange disse «ugress» på nøyaktig riktig tidspunkt.

Avhengig av hvor du ser, kan du nå finne ville sennep og reddiker – fra en kokk perspektiv er det ingen reell forskjell – alt fra full leafing ut til full blomst til bare å sette ut blomsterknopper. Og hvis disse blomsterknoppene ser overraskende ut som rapini eller brokkoli rabe du kjøper i butikken, det er fordi de er nøyaktig det samme.

Jeg kan ikke huske nøyaktig da jeg først laget denne rapini oppskriften. Det ble sannsynligvis laget med brokkoli rabe, som jeg ofte ser stavet brokkoli raab av en eller annen grunn. (De er det samme, mer eller mindre.) Jeg er sikker på at det var tilbake i New Jersey en gang på 1980-tallet. Det ser ut som spindly brokkoli florets, men det er det ikke.

Alle er brassicas, ja, men gjennom århundrene frømenn har avlet all pungency ut av brokkoli. Rapini, derimot, beholder det sennepsslag. Jeg graver det slaget. mye.

Du ønsker å plukke knopper av vill rapini før de har åpnet, selv om det er OK hvis noen blir gul eller hvit eller lilla. Denne til høyre er en vill reddik; noter den lilla blomsten.

Jeg antar at du vet hvordan sennepsgreener ser ut. Hvis ikke, gå til et supermarked – de ser det samme. En annen tip-off er blomsten: Alle brassicas har fire-petaled blomster. De kalles også cruciferous grønnsaker av denne grunn; blomstene minnet den som kalte dem dette, for lenge siden, av Korset.

Når du finner en, velg knoppene ca 6 til 8 inches ned stammen. Du vil bare spise topp 4 til 6 inches, men det er fint å ha litt ekstra spillerom; dette bidrar også til å holde knoppene friske.

Du vil ha omtrent et kvart pund per person for en vanlig rett, selv om jeg har spist et halvt pund helt alene.

Normalt når vill rapini er klar, er været på 60-tallet eller til og med tidlig på 70-tallet, noe som vil gjøre et nummer på ømme greener. Hold dem i skyggen og i papir- eller klutposer – plast vil få dem til å svette. Så, så snart du kommer hjem, fyll en stor beholder, som en stor plast Tupperware eller bolle, med isvann og suge rapini (eller sennep greener) i den i 30 minutter. De vil dukke opp skarpe og uthvilte.

Rist dem for å få av overflødig fuktighet, og legg dem deretter i en plastpose med et papirhåndkle satt inni; håndkleet absorberer overflødig fuktighet. Lukk posen og rapini eller greener vil vare opp til en uke på denne måten – selv om de aldri er bedre enn når bare plukket.

En viktig merknad: Mens du fortsatt vil se vill rapini når været varmer, vil de bli utrolig bitter og skarp når dine daglige temperaturer er på 80-tallet eller høyere. Wild rapini er en vårlig godbit, selv om du noen ganger vil få en mindre høst om høsten før snøen flyr.

Hvordan spise dem?

Min favoritt rapini oppskrift er en enkel røre yngel, sauteed i smør eller olje, hakket i en omelett, i en gresk pai som spanakopita, som en siderett til kjøtt eller fisk (rapini er spesielt god sammen med ferskvannsfisk), eller som stjernen i en pastarett.

Noe ble feil, og vi vet ikke riktig hva som skjedde. Dette er en av de «raske og enkle» rettene du ikke ofte ser på dette nettstedet. Nyte

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.