På en uke da langrennsløpere på videregående skole følte gleden og håpet om en tilbakevending til konkurransen, fant San Dieguito Union High School District en ny vei mot å få elevene tilbake til skolen.

I tillegg til å arbeide mot en utvidet gjenåpning når San Diego County flytter inn i det røde nivået, lanserte California Department of Public Health (CDPH) en ny School Safety Review-prosess som ville tillate skoledistrikter som San Dieguito å gjenåpne hvis de planla en faset gjenåpning som ble påvirket av den nye statlige veiledningen i januar.

Distriktet hadde vært forberedt på å ønske studentene velkommen tilbake en dag i uken i en hybridmodell på 4 januar, bygge mot fem dager i uken av 27 januar. I desember saksøkte California Teachers Association og San Dieguito Faculty Association distriktet, og hevdet at distriktets plan brøt statlige regler som forbyr skoler fra å gjenåpne hvis de ikke gjenåpnet før fylket falt inn i det lilla nivået. Distriktet slo seg ned med fagforeningen og opphevet sin plan om å gjenåpne.

Under den nye skolesikkerhetsgjennomgangsprosessen, distrikter som San Dieguito som aldri tilbød alle studenter i minst en klasse muligheten til å gå tilbake for personlig undervisning mens fylket var i rødt nivå og derfor ikke oppfyller CDPH revidert definisjon av «åpen» er nå kvalifisert til å søke om den nye veien til gjenåpning.

Ifølge SDUHSD superintendent Robert Haley, distriktet søkt om å starte prosessen på februar 12 og ble godkjent samme dag. De har nå 10 virkedager til å samle de nødvendige skjemaene, samle dokumenter, sende til San Diego County Department of Public Health og sikre en signatur fra den lokale helseoffiseren, som i dette tilfellet ville være Dr. Wilma Wooten. De må deretter sende til CDPH og CDPH har syv virkedager på seg til å godkjenne, avstekte eller be om mer informasjon.

Som San Dieguito slått i sin intensjonsavtale på februar 12, de har til mars 1 å underkaste seg staten.

På et spesialstyremøte 16. februar hørte styret offentlige kommentarer fra foreldre og studenter som fortsatt stilte spørsmål ved distriktets gjenåpningsplan, og delte bekymringer om lærerovernattingssteder, luftfiltrering og vedlikehold av distancing og stabile kohorter i lunsjtiden, passerende perioder og ankomst og oppsigelse. Andre foreldre, samt flertallet av styret, uttrykte tillit til gjenåpningsplanen.

Haley sa at planen har blitt gjennomgått flere ganger av San Diego County Department of Public Health (men ennå ikke for noen form for godkjenning) og alle tilbakemeldingene de har mottatt har blitt adressert. For ham representerer skolesikkerhetsgjennomgangsprosessen en annen mulighet til å gå videre.

«Jeg har gjort det klart hele tiden at jeg tror det er en vei for oss å holde elevene og de ansatte og lokalsamfunnet trygge ved å ha skolen mer åpen enn den er nå,» sa Haley. «Jeg er forpliktet til det. Jeg vil undersøke alle veier for å gjøre det for dette styret.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.