Torrey Pines High School sophomore Jack Story har blitt valgt til å representere Southern California Tourette’s Association Chapter som ungdomsambassadør for Tourette Association of America. Jack ble diagnostisert med Tourettes syndrom i tredje klasse.

Under en virtuell talsmann hendelse på mars 3, Jack vil snakke med valgte tjenestemenn som deltar i å øke bevisstheten og talsmann for folk som lever med Tourette syndrom, en «neurodevelopmental lidelse som blir tydelig i tidlig barndom eller oppvekst. Det er en del av spekteret av Tic Disorders og er preget av motoriske og vokale tics,» ifølge Tourette Association of America, som er en landsomfattende organisasjon dedikert til å forbedre livskvaliteten for de som er berørt av Tourette syndrom og Tic Disorders.

Gjennom sitt engasjement med foreningen og hans deltakelse i arrangementet neste måned, jack sa han er «spre bevissthet» om Tourette’s å bidra til å utdanne allmennheten om lidelsen.

«De forstår bare ikke funksjonen,» sa han. «Du vet stereotypien som noen ganger du roper ut, cussing. Det er ikke sånn hele tiden.»

Han sa også at han og andre talsmenn ber Kongressen om å støtte $ 2 millioner i fortsatt føderal finansiering for Centers for Disease Control and Prevention forskning og andre tiltak på Tourette syndrom.

Ifølge CDC har ca 1 av 162 barn Tourettes syndrom, men omtrent halvparten er ikke diagnostisert. Gutter er opptil fem ganger mer sannsynlig enn jenter å ha lidelsen, og barn 12 til 17 er mer sannsynlig å ha det sammenlignet med yngre aldersgrupper.

Jack, som sa han er interessert i å forfølge en karriere innen vitenskap, teknologi, ingeniørfag og matematikk, la til at han ønsker å «legge til side negative assosiasjoner» som publikum kan ha om lidelsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.