Tysk og skandinavisk mat er ikke nødvendigvis tung, brun og kjedelig. Tonnevis av lettere, lysere retter florerer i disse matene. Men de stoler sterkt på røkt kjøtt, som bacon.

Jeg så meg rundt etter en «autentisk» tysk baconoppskrift, men kom til kort. Mens jeg mistenker at de fleste bacon i Tyskland og deromkring er rett og slett kurert med salt og røkt, Jeg var på utkikk etter noe med litt mer regional karakter. Og siden jeg ikke fant en, gikk jeg om å skape en.

Jeg begynte med litt svinekjøtt. Ingen grunn til at dette ikke ville fungere med et fett villsvin, men det må være en feit en. Så kastet jeg i en haug med germansk-nordeuropeiske smaker: tysk brandy, sennep, sellerifrø, karve, hvitløk, merian og sort pepper. Kurert det 3 dager i kjøleskapet, snu den over hver dag, deretter av til røykeren.

Du kan vel røyke dette over alt ved du ville ha, men for meg, hvis det blir tysk, må det røykes over bøk, or, bjørk eller eik. Jeg valgte eik.

Resultatet er perfekt med tysk mat. Du plukker for det meste opp svart pepper, sellerifrø, sennep og karve, men du får faktisk et snev av konjakk og merian. Hvitløken er ganske dempet. Jeg har skåret dette og spist det som vanlig bacon, men jeg bruker det for det meste i stuinger og braises.

Tysk bacon spiller en hovedrollen i min oppskrift på kantareller og gresskar spätzle; det er verdt å lage dette bacon utelukkende for denne parabolen. Det er så bra at det vil få deg til å ønske å ta på deg en dirndl eller lederhosen og drikke øl. Eller kanskje bare drikke øl…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.