Jeg visste alltid at franskmennene hadde sin egen versjon av bacon, men inntil jeg møtte Kate Hill trodde jeg det var alle usmokede varianter på petit salé. Men i Gascony sier Hill at de favoriserer et lett herdet, røkt bacon kalt ventreche.

Ventreche (ven-tresh) smaker mer som ferskt svinekjøtt og mindre som et spekemat, og holdes normalt ganske enkelt: Svinekjøtt mage, salt, sort pepper og røyk.

Ventreche blir en base for stort sett alt en kokk i Gascon landsbygda kan gjøre. Hakket i batonger, det er kjempebra i veggie retter som succotash – Jeg vedder på at det ville være fantastisk i en Cajun maque choux – eller med kort pasta, egg av noe slag, grønne salater, eller kastet i stuinger som cassoulet. Eller du kan bare knekke litt opp og spise det som en matbit.

Dette er en enkel bacon å lage, og du trenger ikke engang å røyke det; urørte versjoner finnes i Frankrike. Du starter med en fin skive med svinekjøtt mage.

Hvor mye salt? Den detaljerte oppskriften er nedenfor for mengder. Bruk kun koshersalt eller rent havsalt. Ikke bruk iodisert salt, da det inneholder anti-caking agenter som vil gi bacon en merkelig smak. Legg den saltede magen i en plastpose. Forsegle den og legg den i kjøleskapet. hvor lenge? Kate kurerer bare ventrecheen sin for en dag. Jeg kurerte min i to dager. Jeg ville ikke gå lenger enn 4 dager, og husk: Ventreche er ment å være lett kurert, ikke som vår bacon.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.